Tvillingmamma till Ebba & Linnea

Alla inlägg under september 2009

Av Katarina - 5 september 2009 23:50

och pappans också för den delen.

Idag har vi varit i Eksjö på akuten där. Anledningen till att vi åker till Eksjö istället för Jönköping, är att dom är mycket trevligare i Eksjö och att det dessutom är betydligt lugnare där än i Jönköping.

Vi var i Eksjö halv elva och var klara någon gång mellan halv ett och ett. Det är egentligen inte så länge. Men det kändes som en evighet.


Röntgen visade att höger lårben var brutet väldigt högt upp på låret. Några cm från höften. Nu är ju inte deras lårben så himla långa. Det benet Linnea bröt nu är det som är kvar att räta ut och sätta spikar i. Så alltså gick benet av där benet är som kurvigast.


Kan bara kort och gott säga, att det ligger en väldigt modig tjej och sover i sitt rum nu. Vi fick recept på stesolid idag. Ett muskelavslappnande medel. Det hade vi egentligen behövt ge henne inom den första timman. Just för att slippa att hon blir så rädd och få ont när hon spänner musklerna i benet. Vi märkte klar skillnad på henne i eftermiddags, när hon fått medicinen. Hon blev sitt vanliga och glada jag igen.

Av Katarina - 4 september 2009 22:57

Idag när vi skulle hämta tjejerna på dagis för att åka till Monkey Town i Jönköping, tramsade Linnea som vanligt. Rullade runt på golvet och himlade med ögonen. För att i nästa stund sitta upp och snurra runt liknande break dance. Vi tänkte väl inte så mycket på det. Så brukar hon ju göra.

När hon satt upp fick hon lite för mycket bakåtlut, så hon parerade med att luta sig framåt. Troligtvis slog hon i hälen för hårt, vilket gjorde att hon då fick en knäck på kurveringen på lårbenet.


Tur i oturen är att det är det oopererade benet som är brutet. Hade tänkt att ringa upp till Stockholm i nästa vecka och fråga om vi kunde operera Linneas högra lårben inom ett par veckor. Vi har ju 4 underben som ska opereras i höst med.


Det stora problemet var att där stod vi med en mobil utan sjukhusnummer i. Hade ett nummer till A som samordnar operationerna på den avd. där E och L legat inlagda. Men när jag väl kom fram till henne hade hon gått för dagen.

Fick sen via nummerupplysningen tag på avdelningen där vi brukar vara inlagda. Prata då med en sjuksköterska som hade väldigt mycket att göra. Väntade bra länge innan en ortoped ringde upp. Han tyckte att vi skulle vänta tills i morgon med röntgen på akuten. Eftersom det är minst folk där då. Det var ingen panik och åka dit och röntga eftersom det inte skulle göra någon skillnad.

Givetvis jobbade inte ortopedspecialisten eller någon annan ortoped som kan utföra operationer på OI-barn i helgen. Det är som vanligt!


Men jobbigast är nog när hon spänner sig. Då känner hon att det gör ont i benet och då spänner hon sig lite till och så blir det panikskrik av det.

När hon får panikskrik, klamrar hos sig fast runt halsen på en. Jag hoppas hon känner trygghet i det.

Linnea somnade runt nio ikväll, alldeles utmattad. Har sovit en timma i stöten. Vaknat och spänt sig. Troligtvis för att hon försökt flytta på sig lite. Jag hoppas hon får sova lite längre pass nu i natt. Annars blir det en jobbig dag i morgon för alla inblandade.

Jag vet att vi någon gång, tror det var i våras vid bad om att få utskrivet stesolid. Det är en muskelavslappnande medicin. Antingen slappnar musklerna av eller så blir man spidad som en duracell kanin. De gånger Linnea har fått det, har hon blivit lugn och börjat vara sitt normala glada jag. Men vet inte varför vi aldrig fick receptet utskrivet. Det hade varit bra och haft det nu.  Så det ska jag tjata till mig i morgon på akuten av läkaren där.

Denna kvällen önskar jag inte ens min värsta fiende.


Av Katarina - 4 september 2009 09:24

vaknade jag med värk i kroppen. Framförallt axeln och nacken. Har väl legat lustigt. Dessutom har jag huvudvärk. Som vanligt. Hoppas det bara beror på att jag borde dricka mer vatten. Är lite dålig på det. På något sätt glömmer jag bort det. Hur mycket vatten dricker ni om dagarna?

Måste skärpa till mig.

När man vaknar och känner sig tung i huvudet och har ont, är man varken pigg eller glad. Jag kände direkt att jag inte hade lust att göra någonting idag. Men med lite frukost i magen, så känns faktiskt allt lite lättare.


Ska packa mig in i bilen för att åka till arbetsförmedlingen nu.

Hej så länge!

Av Katarina - 3 september 2009 21:37

I morgon blir det många resor fram och tillbaka mellan Fredriksdal och Nässjö.

Kl. 8 lämnas barnen på dagis. Kl. 10 ska jag vara hos min arbetscoach på Af. Shit kom på att jag inte ringt Granngården om praktik. Känns inte alls bra. Sånt kan jag få lite ångest av.

Kl. 14 ska tjejerna hämtas från dagis. 

Funderade ett tag på att vara kvar i Nässjö mellan 8-10. Men det är ju bara mataffärerna som har öppet då. Hur kul är det att strosa runt i sånna affärer.

Men i morgon får det bli en extra resa helt enkelt. Är för seg på morgonen. Går upp lagom så att jag hinner klä på mig och tjejerna och dra iväg till dagis. 


Tog även en tur på motionscykeln ikväll. 1 mil på 24 min. Tror det blev 170 kcal brända. Jag har inte gett upp hoppet om min viktnedgång än. 

Funderar även på att alternera min cykling med work out framför tvn med Jane Fonda som sällskap. Har tränat till hennes video förr. Nackdelen är att vi inte har någon vhs nere. Har inte hittat hennes träningsvideos på dvd.

Av Katarina - 3 september 2009 20:18

När vi kom hem från dagis idag bakade vi lite, tjejerna och jag.

Linnea och Ebba var jätteduktiga på att hjälpa till. Hälla i dom olika ingredienserna i skålen. Nyfiket titta på medan mamman vispade med elvispen.

Vi bakade negerbollar och kokoskakor. Försökte mig även på att baka petit chouer. Tyvärr sjönk dom ihop när dom kommit ut från ugnen. Ska prova att göra nya i morgon. Tror jag vet vad som gick fel.

Av Katarina - 2 september 2009 23:00

Blev så grymt besviken här om dagen när jag var och hämtade tjejerna på dagis. Fröknarna sa då att att dagiset bara tar kort till någon sorts katalog. Alltså inga syskonkort.

Varför inte då kan man ju fråga sig. Det är väl en perfekt julklapp till mor- och farföräldrar och ha uppsatt hemma på väggen.

En teori är att fröknarna inte fixar det själva med alla barnen, som dessutom ska le fint på korten och inte vara rödgråtna i ansiktet. Det kan jag helt klart förstå. 

Men varför kan dom inte göra så att inom ett visst antal timmar får föräldrarna ombesörja syskonfotograferingen. Alltså se till så att barnet/barnen har rätt kläder och är glada. Fotograferingen ska givetvis utföras av en fotograf.

Tror säkert många föräldrar skulle ställa upp på den lösningen. Just för att få ett fotografi på sitt/sina barn. Det skulle jag defenitivt göra i alla fall.


Hur skulle ni ha gjort?

Hade ni lagt ner tid på att få barnen fotograferade på dagis?

Finns det syskonfotografering på ert/era barns dagis?


Funderar allvarligt på att gå och prata några ord med rektorn om detta. 


Av Katarina - 2 september 2009 20:45

Antingen är det fel på min våg eller så händer det verkligen ingenting på viktfronten just nu. Jag hoppas verkligen att det beror på att jag byggt muskler tack vare träningen.

Funderar på om jag fick i mig för mycket "mat" med proteindrinkarna kombinerat med 1 mål mat. Nu har jag i alla fall valt att inte köra med drinkarna alls. Får se om det blir någon skillnad. Träningen kör jag på med varannan kväll. Med andra ord ska jag cykla ikväll. Känns rätt motigt. Men kör nog lite kortare tid (20 min) istället för inte alls. Mest för att jag inte ska ledsna till nästa gång det är dags att cykla.

Känner mig lite svullen idag. Plus lite för taita kläder. Det ger väldigt dålig självkänsla. Man känner sig ännu tjockare.


Varför ska allt vara så svårt just nu?


Av Katarina - 1 september 2009 22:26

I morse efter att jag lämnat barnen på dagis, tog jag hundarna och promenerade 1 timma i Nässjö. Skulle nämligen träffa sjukgymnasten på dagis kl. 9. 

Det känns som motion har blivit en del av min vardag nu. Det gick mycket lättare när jag skrev upp i almanackan vilka dagar jag skulle träna. Nu blir det av. Förut tänkte jag alltid. Jag gör det i morgon. Varannan dag på motionscykeln funkar kanon. Det känns som att det blir lagom mycket träning så här i början. Varken för mycket eller för lite. Får jag sen till någon form av motion emellan motionscyklingen är det bara bonus.


Har även valt inte förbjuda saker. Med det menar jag att inte förbjuda godis och fika. Utan istället försöka äta mindre eller mer sällan. Har märkt att jag bara mår dåligt av förbuden. Som med godis t.ex så blir jag mer sugen att äta godis när jag inte får äta. Det blir som en ond cirkel.


Någon som jag även vald att inte fortsätta med, är dieten jag påbörjade för några månader sen. Herbalife. Vet inte riktigt vad som är fel. När jag sköter mig, tycker jag att jag bara går upp i vikt. Det är mentalt krossande, när man helst av allt vill gå ner i vikt. 

Det kanske finns någon som har använt sig av Herbalift, som har några tips på att få det att funka. 


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards