Tvillingmamma till Ebba & Linnea

Direktlänk till inlägg 2 december 2010

Snart jullov

Av Katarina - 2 december 2010 12:29

Snart tar vi jullov här hemma. Inte från jobb och dagis, men från läkarbesök. Vi har tre läkarbesök kvar innan jul. Linnea ska till tandläkaren nästa vecka. Sen är det även medicinering för båda. Och det sista innan jul är ögonläkaren. Det känns som vi inte har gjort annat än varit hos läkare varje vecka hela november och nu i december.


I måndags var vi hos audionomen för att testa barnens hörsel. Eftersom hösten består mest av att vara förkyld. Så gick så klart hörseltestet åt skogen. Ingen av tjejerna hörde dom låga ljuden. Och troligtvis beror det på vätska i mellanörat. Så klart blir man orolig att Ebba och Linnea ska ha nedsatt hörsel. Ungefär hälften av barnen med medfödd benskörhet får nedsatt hörsel. Detta beror på microbrott i örat som gör att hörseln blir nedsatt. Men litar på audionomen som sa att jag inte behövde vara orolig för hon trodde att båda tjejerna hade bra grundhörsel. Men eftersom resultatet inte blev så bra i måndags, ska vi tillbaka om tre månader för att göra ett nytt test med förhoppning om att det kommer att gå bättre.


I tisdags var jag och tjejerna på Ortoped tekniska för att diskutera om Ebba behöver skenor för att hjälpa henne att stå. Dom ska avlasta henne lite. Tror även att dom kommer att få henne att känna sig lite säkrare i sitt stående. Det blir ju en hel del att koncentrera sig på när man ska stå. Fötterna, underbenen, lårbenen, höften och så klart överkroppen med. Hennes skenor ska hon ha i inneskorna när hon ståtränar och går med rullatorn. Tror det kommer att bli kanon. Hon fick välja vilket mönster dom ska ha. Hon valde lite rosaaktiga med fjärilar på. För att kunna göra skenor måste man först göra en gipsavgjutning. Så Ebba fick ha gips nästan ända upp till knäna. Men fördelen var att gipset skulle åka av innan vi åkte hem. Hon var jätteduktig hela tiden. Lyssnade och ställde frågor till M som vi var hos. Hon börjar bli en stor tjej nu.

Sen ska tjejerna få inlägg i skorna också. Så Linnea fick göra en gipsavgjutning av fotsulan. Hon ville inte alls till att börja med. Men sen gick det kanon. Ebba ska också få sulor. Men det fixar dom väl från gipsavgjutningen. Nya stabila inneskor ska dom få också. Sandaler som dom ska inne nu i vinter och vår och sen ute i sommar. Dom fick välja helt själva vilken färg dom ville ha. Det fanns väl sex olika att välja på. Båda valde blommiga. Jättesöta! Tyckte väl att dom kunde ha valt olika. Men blommiga skulle skorna vara.


Som belöning efter ortoped tekniska besöket fick tjejerna välja var sin sak på city gross. Dit åkte vi efter vi var klara. Först tog vi en korv till lunch. Båda tjejerna valde var sitt pussel. Dom har dom pusslat flitigt sen vi köpte dom. Det som gäller nu är trettio bitars.

Båda tjejerna uppförde sig riktigt bra hela dagen. Är så nöjd över att dom är så duktiga när vi är ute och gör saker. Antingen handlar eller är hos läkare av olika slag. Det kan inte vara lätt att alltid uppföra sig rätt när man är hos läkare och man är orolig och rädd för vad som ska göras. Men jag måste säga att jag är mäkta stolt över dom. För dom har genomgått så himla mycket sen dom var små. Och jag förundras över hur bra dom tar alla dessa läkarbesök.

 



 
 
Ingen bild

Jessica (Enzo)

2 december 2010 19:18

Åh, vilka duktiga tjejer du har.
Och dom verkar riktigt tjejiga också som väljer blommiga skor och fjärilar på skenorna. :)

30-bitars pussel är ingen lek, vi har inte kommit dit ännu.

Kram

 
Ingen bild

maria

10 december 2010 13:04

Vad ni får göra grejer! Vi har varken kollat öron eller ögon och Viktor blir 5 i juni. Vem har sagt att ni ska kolla dessa saker, är det ni eller Eva?
Härligt när man får välja skor själv =)

Katarina

11 december 2010 10:38

Tror det är Eva som har fixat remisserna. Tror risken för hörselnedsättning och synfel är mer vanligt hos dom som har typ 3. Men kolla med Eva, så ni inte missar något.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Katarina - 23 augusti 2020 23:18

Första veckan i nya skolan startade hur bra som helst. Bra magkänsla med lärare och assistenter. Bra kommunikation rakt igenom. Nu känns det som att vi arbetar mot samma mål. Men iom att det varit lite si och så förut har man taggarna utåt så fort ...

Av Katarina - 22 augusti 2020 23:25


Lite nervöst men spännande var det för tjejerna att få börja skolan igen i tisdags. Särskilt med tanke på att Linnea och Ebba har pluggat hemifrån sedan början på mars pga covid -19. Vi har följt utvecklingen av pandemin under sommarlovet och fatta...

Av Katarina - 4 augusti 2012 11:27

Tog mig äran att göra syrrans yngste grabbs doptårtor. Tårtorna skulle gå i blått och vitt. En med bebis på och en med skor på. Eftersom jag precis fått hem en ny utstickare till en barnsko, ville jag testa den. Så denna gången blev det inga conver...

Av Katarina - 1 augusti 2012 13:00

           

Av Katarina - 18 juli 2012 12:32

Rensar bland barnens tuschpennor. Så tråkigt. Men det måste göras....

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Skapa flashcards