Tvillingmamma till Ebba & Linnea

Alla inlägg under september 2009

Av Katarina - 14 september 2009 21:30

Tror jag har blivit vän med min motionscykel nu. Ser fram emot att få cykla. Ibland känns det som att jag skulle kunna cykla på den varje dag. Men håller mig till varannan dag ett tag till. Alt. om jag lägger till ett cyklingspass till i veckan. Ett par vilodagar i veckan känns bra att ha.


Ikväll cyklade jag en mil på strax under 25 min. Det märktes att man varit ifrån cyklingen ett tag.

Flåset var inte det bästa. Kanske cyklar i morgon kväll med.

Av Katarina - 14 september 2009 20:18

Idag åkte jag och Carro med våra barn in till Nässjö. C skulle byta Neos mössa mot en större. Så då passade jag på att titta efter höstmössor till tjejerna. Hittade även lite annat till dom.

Bl.a långärmade tröjor,velour byxa och dessa vantar


       

Allt hittades på Lindex. Ebba och Linnea har i stort sett bara kläder från Lindex bortsett från dom ärvda.

Av Katarina - 14 september 2009 13:56

Är på jakt efter en bra crosstrainer. Det finns ju ett antal olika märken och det finns minst lika många olika priser. Kan tänka mig att köpa en begagnad. Ekonomin är ju inte riktigt den bästa.

Skulle behöva lite tips om någon bra modell. Vill ha en del funktioner på den. Km, kcal, puls och program om det finns.

Av Katarina - 14 september 2009 10:00

Tänkte göra min viktnedgång offentlig. Det kanske får mig att kämpa mer och förhoppningsvis nå mitt mål.

Jag är 180 cm lång och väger idag 92,7 kg. Jag skäms inte för att tala om vad jag väger. Det är inte så många som tror att jag väger så mycket. Det är nog tack vare min längd.

Mitt mål är att gå ner till 80 kg. Var ganska nöjd med min kropp när jag vägde det innan graviditeten. Så alltså har jag 12,7 kg att gå ner. Det borde inte vara en omöjlighet. Jag har gått ner från 93kg till 79kg förut.

Tänkte koncentrera mig på att öka den dagliga motionen. Kan bli lite mycket att ändra om allt på samma gång. Men ska ändå försöka få in lite mer grönsaker i det dagliga intaget. Samt äta lite frukt. Finns inte så mycket frukt jag tål tyvärr, men det jag tål kan jag  äta desto mer av.

Godis ska jag försöka att bara äta till helgen. Helst bara på lördagen. Men fredagen är också godkänt. Läsk ska jag försöka utesluta helt.


Det lär bli en utmaning att gå ner i vikt. Men jag ska klara det. Även om det går långsamt.


Av Katarina - 13 september 2009 21:11

Har äntligen fått till en header på min blogg. Det var en av anledningarna till att jag bytte till en annan bloggsida. Men när jag väl bytt, upptäckte jag att det var svårare än jag trott att få till en. En massa htlm koder.

Men nu tack vare att jag har photo elements på datorn och bloggplatsens enkla inställningar, har jag nu kunnat förverkliga min bloggsida. Kanske finjusterar den framöver. Men annars är jag mycket nöjd.

Vad tycker ni?

Av Katarina - 13 september 2009 21:00

Så var denna söndagen på väg mot sitt slut. Den kan väl sammanfattas så här.

För lite sömn (Linnea var orolig i natt). Morgon framför tvn m pyjamasklädda barn. Lunch bestående av stuvade makaroner och stekt falukorv. Promenad bort till Ola och Carro med sovande barn i vagnen. Fika där bestående av våfflor.

Åkte in och handlade lite medan T var hemma med kidzen.

Sen var det dags för att lägga om ny vadd runt Linneas ben. Vi var tvungna att plocka bort det förra pga att det kasat ner. Så under eftermiddagen har hon varit ganska gnällig och orolig.

Omläggningen gick väldigt bra och hon sammarbetar väldigt duktigt. *stolt mamma*

Nu sover tjejerna i sitt rum. Lite gnälligt verkar det vara hos Linnea ikväll med. Tror det är mest för att hon inte kan ligga som hon vill.

Ska nog ta och hoppa upp på motionscykeln en stund sen. Blir nog ett lugnt pass ikväll, med tanke på att jag precis varit förkyld.

Ted har sysselsatt sig med att bygga vidare på vårt vedförråd. Så nu har vi tak på det. Nu är det bara väggarna kvar.

Av Katarina - 10 september 2009 20:52

Strax efter fem i eftermiddags ringde dom från operationen, att Linnea var "vaken" och hade rullats in på uppvaket.

Så det var bara att plocka med sig sin bok och knalla ner till våningen under.

Vi fick vara nere på uppvaket i 1½ timma. Linnea sov under större delen av tiden där nere. Hon vaknade till då och då och sa ett par ord för att sen vända på sig och somna om.


Det är rätt intressant att sitta på uppvaket. Alla dessa olika livsöden. Någon har bandage runt hela huvudet, någon har armen i sträck. En annan som gråter och har ont.

Alla dessa lugna och tystlåtna föräldrar som sitter på stolar eller i fotöljer och antingen pratar med sina barn eller läser en tidning. Personalen som går runt hos dom olika patienterna och mäter andningen, tittar på värdena på skärmen. Skriver lite på ett papper. För att sen gå iväg till nästa patient.


Linnea blöder lite från såret på låret. Inte ovanligt säger doktorn. Tror att Ebba har blödit någon gång efter att hon opererats. Uppe på avdelningen fick skruttan ett tryckförband över vadden. Nytt hb värde ska tas kl. 22 ikväll. Hoppas allt är bra då, så att hon slipper få blod i natt också.

När allt var fixat här uppe, somnade Linnea om igen och sov en timma till.

Nu har hon ätit en piggelin och druckit lite saft. Blir väl en flaska välling om någon timma eller så.

Av Katarina - 10 september 2009 15:03

Nu är Linnea nere på operation sen ett par timmar tillbaka.

I och med att hon är rädd om sitt ben/ har lite ont, blev hon ledsen när jag skulle lyfta upp henne från sängen till min famn. Hon lugnade sig lite när hon satt i knät.

Av någon anledning kom det några tårar hos mig medan Linnea satt i knät. Tror dom i personalen lyckades se det, för dom blev mer gulliga på något sätt. Frågade om jag hade ätit ordentligt m.m Sen sa dom att dom skulle ta väl hand om min prinsessa.

Det var mycket sorgligare denna gången. Dels tror jag att det beror på att jag själv är sjuk denna gången. Sen tror jag att det beror på att allt släppte. Annars brukar ju Ted vara med och dela på ansvaret. Nu släppte nog all spänning. Nu var ju allt jag oroat mig för nästan över. Sövningen var det sista på programmet som jag oroade mig för.


Nu ska jag ta och traska iväg till apoteket för att köpa lite nässpray till mig. Måste passa på nu medan Linnea är på operation. Sen blir det svårt att komma iväg.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards