Tvillingmamma till Ebba & Linnea

Alla inlägg under oktober 2008

Av Katarina - 23 oktober 2008 21:15

Skriver detta inlägg som en hyllning till min syster Carolina.

Denna människa är en underbar person som finns här för mig och mina töser i vått och torrt. En person som alltid reser sig efter varje fall. Klarar sig ur det mesta jobbiga och går som segrare ur striderna. Varje gång!

Du underbara person som man kan anförtro sig åt och känna stöd. Som jag litar på med brudarna och annars med för den delen.

Tycker det är fantastiskt att du ska äntligen bli mamma, så som du har längtat. O är en underbar person, dock lite för lik sin bror till sättet. Men hoppas verkligen allt kommer att gå bra för er och bebben i magen.

Tycker det är fantastiskt att du bor så nära nu. Har inte känt mig riktigt hel, för än du flyttade till F-dal. Vi som har upplevt så mycket ihop. Visst att jag är äldre men har lärt mig så mycket av dig lillasyrran.

Älskar dig! Kramar

Av Katarina - 23 oktober 2008 16:44

Idag när sjukgymnasten var hemma hos oss, satt vi inne i tjejernas rum och lekte på deras röda matta. När vi hade lekt en stund reser sig Linnea mot en ikea back full med böcker i. Hon reser sig och står rakt med benen med hela fötterna mot golvet. Så rent har hon nog aldrig ställt sig innan. Annars har hon stått på tårna eller helt nere med ena foten och på tå el dyl med andra. Hon var så stolt när hon stod där. Man såg riktigt hur det lyste i ögonen på henne. Sen försökte hon resa sig upp mot allt hon hittade. Inte så lyckat alla gånger. Inte när man kan bryta sig om man trillar "fel".

Av Katarina - 23 oktober 2008 16:40

Idag trillade jag dit. Efter 3 hela dagar utan godis, har jag idag ätit några ahlgrens bilar och mentos godisar. Men tycker inte att det var så himla farligt, för att jag har varit duktig förövrigt med mindre matintag och inte så mycker sötsug som jag brukar ha.

Av Katarina - 23 oktober 2008 16:22

Är borta hos syrran och hälsar på lite. Här borta finns även våra 5 söta marsvin, som vi införskaffade i början av hösten.

Var uppe hos dom (marsvinen)  lite tidigare idag och satte in vårt nyinköpta hus till hannarna. Det uppskattades av dom. Optimus har intagit fortet.

Nu när tjejerna hade ätit mellis och började bli lite rastlösa, tog med dom upp till marsvinen. Ebba har tidigare varit rädd för marsvinen och inte alls velat ha dom i närheten. Börjat viffta med armarna och vänt bort huvudet.

Linnea har varit nyfiken på dom och har t.o.m klappat på dom.

Så nu började vi med att dom fick sitta brevid burarna och titta på dom på avstånd. Framförallt för Ebbas skull. Tog upp Pixla, mest för att hon är lugnast. Linnea ville klappa på henne i början. Men sen puttade hon bort marsvinet lite löst. Man såg på henne att hon inte riktigt visste vart hon skulle ta vägen. Lite panikkänslor för att marsvinet var för nära. Ebba gjorde som hon gjort innan. Viffta med armarna och vände bort hela kroppen. Så hon får nog titta på avstånd ett tag till. För då var hon riktigt nyfiken på dom. Hoppas nu bara att dom inte blir allergiska mot marsvinen. Men varken jag eller sambon är allergiska mot pälsdjur, så det ska väl mycket till.

Av Katarina - 23 oktober 2008 11:10

Det blev en sen kväll igår. Busfröt Ebba hade inte alls lust att somna om efter att vaknat av att hon hade en rap som satt fel och att hon var täppt i näsan. Först försökte sambon ha henne brevid sig i våran säng. Men där tramsade hon mest. Efter en stunds tragglande där inne, gav jag upp idén med att hon skulle somna där. Eftersom det var ett tag sen hon åt. Gjorde jag en flaska med välling till henne. Fick sen en ny blöja och direkt in i sängen. Det blev lite böl först. Men efter några minuter hade hon somnat om.

Linnea behagade vakna tidigt idag. Redan vid kl 6. Jippie tänkte jag. Men det är bara att stiga upp och se glad ut.


Så till dagens göromål då.

När vi kommit upp alltihopa och vaknat till lite, blev det frukost. Har sen hunnit med att ta hand om disken, torkat av på alla bänkar i köket och dammsugit tjejernas rum.

Sen kom tjejernas sjukgymnast hit för att gymnastisera med tjejerna lite. Men det gör dom så bra själva tycker jag. Så det vi ska träna mer på, är att Linnea ska få lite hjälp med att kunna sätta sig upp igen efter att hon har legat på mage. Hon är på god väg själv, men behöver hjälp med det lilla sista. Ebba som är lite efter Linnea i den fysiska utvecklingen, behöver hjälp med att lägga sig ner efter att ha suttit upp. Hon är dessutom lite feg av sig och rädd att det ska hända något otäckt. Så hon behöver lite mer uppmuntran och hjälp till en början.


Nu har båda ätit lunch och sitter i sina gåstolar och äter päron. Tror dom tyckte det var lite hårt, för dom tuggar sönder det och sen spottar ut det. Precis som med äpple. Favoriten är helt klart banan. Men banan ger så fula fläckar på kläderna.


Nu efter lunchen och päronet, ska vi ta på oss och traska iväg bort till syrran och hennes sambo O som bor en liten bit bort på vägen. Hoppas tjejerna ska sova i någon timma i vagnen, så jag kan få pyssla lite med marsvinen. Det är väl dags för kloklippning med igen antar jag. Men roligast är ju helt klart att gosa med dom.

Ska även leta efter ett par installationscd skivor där borta till ett hp program och till skrivaren.

Vi har fortfarande lite förrådsgrejer kvar borta hos dom, som vi inte riktigt får plats med.Skulle behöva städa lite på "vinden" först innan vi kan få hem dom sista grejerna hit.

Ska gå och göra i ordning mig och tjejerna nu. Så på återseende...

Av Katarina - 22 oktober 2008 13:09

Medan tjejerna lekte i sitt rum, passade jag på att fixa i ordning lite här hemma och till och med dammsög undervåningen. Det blir så jäkla mycket hundhår nu i denna årstid. Man märker det mest i hörnen och på barnens kläder när dom sitter på golvet och ålar omkring. Slet även bort lakanen från sängen. Har varit på väg och gjort det ett tag nu. Men det har alltid kommit saker i vägen.

När jag var klar med städningen var det dags för lunch. Idag fick det bli rivna morötter, stekt falukorv och fullkornsmakaroner. Linnea gillade morötterna mer än Ebba som mest satt och slängde ner dom till hundarna. Linnea pillade nog i sig lite grann. Ebba är lite skeptisk mot nya saker. Morötter har hon ju ätit innan men inte i rivet format. Ebba brukar stoppa in ganska mycket mat i munnen, men sen när hon har tuggat en stund spottar hon ut det. Linnea äter det mesta och mycket. Matglad tös!

Tjejernas farmor ringde medan jag lagade maten. Hon skulle köpa med sig fika och komma hit en sväng. Alltid trevligt med lite sällskap.

Syrran (Carro) och hennes sambo hade varit inne i Nässjö en sväng, så jag smsade henne och frågade om dom också ville ha fika.

Svärmor hade köpt med sig varsin bakelse av något slag. Botten var som en uppböjd kaka. Fyllningen var marsankräm (mormors hosta) och rosa grädde. På toppen som dekoration var det en chokladgodis och lite färsk frukt. E och L fick oxå smaka lite bulle och bakelse. Dom drack även päron mer.


Nu sover tjejerna gott i sina sängar. Så jag har en lugn stund här hemma nu. Har fixat det mesta i städväg, har bara lite tvätt att vika. Men det kan vänta.


Vid 14:40 ska jag åka och hämta Carro. Vi ska åka in till Nässjö och gå på studiebesök på ett dagis. Vi var på ett studiebesök igår också. Lokalen där var lite liten. Men personalen var kanon. Lättpratade.

Skulle egentligen åkt och provat skor idag i Jönköping. Men hade dels inte lust att åka själv och sen var tjejerna väldigt snoriga i morse. Så jag ringde och avbokade det besöket.

Vi skulle även ha åkt till tjejernas eventuella dagis vid 13. Men eftersom tjejerna inte hade sovit och var fortfarande rätt snoriga, hade jag inte lust att åka dit idag. Så vi ska dit på fredag kl. 10 istället.

Av Katarina - 22 oktober 2008 08:59

Kan ni tänka er jag har klarat mig utan godis i två hela dagar. Känner mig så duktg. Har inte haft speciellt mycket sötsug heller. Fast jag höll på att trilla dit igår, när jag och syrran var och handlade. Gick förbi lösgodiset. Men stannade inte, utan tittade på det och trånade efter det. Men sen var det inget mer med det. När jag har kännt godissuget, har jag ändå kunnat tänka bort det och intalat mig själv att jag inte ska äta.

Har även haft en del på schemat som har gjort att jag inte har haft så mycket dötid heller. Det är just på "dötiden" jag har gått och tagit godis i brist på annat. Eller när man har kommit bort till syrran och dom har godis framme. Det känns verkligen som man är beroende av socker. 

Har införskaffat en påse med tuggummi, som jag tänkte ta till när godissuget kommer. Men har inte behövt ta till dom något speciellt heller. Har väl helt enkelt fått ett annat synsätt nu. Det blev väldigt mycket godis förra veckan. Har väl helt enkelt tröttnat på allt godis. Insett att om jag vill gå ner i vikt måste jag dra ner på godiset. Så nu är målet att klara mig utan godis fram till på lördag. Det finns risk för att jag trillar dit redan på fredag. Det beror lite på. Men ska klara mig fram till helgen. 

Av Katarina - 21 oktober 2008 21:59

Har så jäkla ont i huvudet. Men det kan kanske bero på att jag drukigt dåligt men även ätit dåligt idag. Det jag har ätit var, ingenting till frukost eftersom jag försov mig lite och hann då inte äta. Till "lunch" blev det en köttbulle macka och en parisebulle och en päron/krusbärs mer. Senare på eftermiddagen åt jag några skedar med tjejernas korvstroganoff och ris. Hade inte lust att ställa mig och laga mat i eftermiddags, dels för att jag var väldigt sur på sambon och dels hade jag inte någon fantasi att hitta på något.

När jag matat två gnälliga tjejer med gröt, klädde jag på mig ytterkläderna och gick för att hämta syrran. Vinkade hejdå till tjejerna men sa inte hej då till sambon. Det var så skönt att komma hemifrån ikväll. Dels har det varit en del med tjejerna och dels behövde jag lite andrum. Så städningen ikväll var lite befriande även fast det är tråkigt i sig.

Passade på att handla på vägen hem. Väl hemma pressade jag lite apelsinjos och tog en smörgås. Det var gott och välbehövligt.


I morgon bitti ska jag och tjejerna först till Ortoped Tekniska teamet i Jönköping för att prova E och L beställda skor. Strl 17. Det är två par vita gympadojjor som är lite högre och ska ge stadga och få tjejerna att gå rakt på fötterna.

Sen ska vi åka till ett dagis, där troligtvis E och L ska börja skolas in. Vi har varit där en gång innan på studiebesök. Gillade personalen skarpt, men lokalerna är kassa. Institution kan man säga kort och gott. Men som sagt, personalen är gudomligt viktig, särskillt nu när tjejerna behöver lite mer tillsyn än andra barn. Sen när vi har varit på det dagiset, ska vi gå på studiebesök till ett annat dagis som ligger lite närmare vår bostad.

Morgondagen blir en händelserik dag. Jag kommer vara helt slut när kvällen kommer. Dessutom ska jag städa i morgon kväll med. Jippie! Eller not.

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
30
31
<<<
Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards