Tvillingmamma till Ebba & Linnea

Alla inlägg under augusti 2009

Av Katarina - 21 augusti 2009 23:46

Hyrde några filmer inne i stan tidigare idag. Den vi tittade på ikväll hette Hundpensionatet. Den var helt okej. Hyrde den till barnen. Det såg ut som att alla i familjen tyckte den var bra.

Till filmen serverades det chips, godis och läsk. Åt inte alls lika mycket som jag brukar. Men borde kanske ätit mindre ändå. Får väl cykla en extra runda i morgon på cykeln. 

Till och med Ebba och Linnea satt och tittade periodvis på filmen. Annars har dom inte alls intresserat sig för tvn några längre stunder.

Av Katarina - 21 augusti 2009 23:26

Nu är gräv- och fyllnadsprojektet rejält igång. Vi ska gräva ur vid garagenedfarten och bredda där för att kunna få plats med ett vedskjul. Fyllet lägger vi på baksidan av trädgården. Vi har en sluttning där, som vi håller på att jämna till.

Tror det kommer bli riktigt bra när det väl blir färdigt.


Ville göra en insats jag med. Inte bara karlarna i huset. Så idag har jag för första gången i mitt liv kört minidumper. Mycket hoppigt och skuttigt i början. Men sen gick det som på räls.

En stund innan vi skulle åka in till stan ville jag prova att köra grävmaskinen.

Tyckte först det var svårt att komma ihåg åt vilket håll man skulle dra spakarna för att öppna och stänga skopan, räta ut stickan och höja och sänka bommen.

Sambon stod och skrattade åt mig och den mindre upplagan undervisade hur jag skulle göra. Även han flinade åt mig. Kände mig som en riktig nybörjare.

Men nu har jag i alla fall testat det. Skulle nog kunna tänka mig att köra grävmaskin och dumper flera gånger.

Känns skönt att kunna hjälpa till med "karl"göra.

Av Katarina - 21 augusti 2009 11:02

Tjejerna är hemma från dagis idag. Linnea är hemma för att jag vill ha koll på hennes ben. Ebba är hemma för att Linnea är hemma. Dessutom tycker jag nu att det är mysigt att ha barnen hemma. Innan tyckte jag dom var jobbiga och gnälliga.

Tjejerna har duschat och jag har hunnit med att kolla facebook och tagit hand om disken. Samt bädda tjejernas sängar.


Efter duschen fick vi äntligen ta bort Linneas "plåster" hon har på rumpan. Så många dagar som vi har försökt och det har blivit ett härrans liv. Men nu äntligen. Allt såg bra ut och ett nytt plåster ska sättas på när huden har torkat.


Idag kommer det bli lite grävning på tomten. Ska fixa lite bilder och skriva om det lite senare. Det är sambon som håller på och gräver med sin grävmaskin. Skulle kunna tänka mig att Ted får sällskap i maskinen av familjens barn.


På återseende!

Av Katarina - 20 augusti 2009 23:50

Nu har jag äntligen tagit tag i min träning och diet igen. Hade en liten svacka i samband med Linneas operation och lite före och efter den. Tog mig inte för så mycket då.

Men nu är jag på G igen. Det är väl några gånger jag har börjat om nu.

Men skam den som ger sig!


På dagen har jag cyklat två rundor med tjerna bak i kärran. Rätt svettigt i värmen och med dom relativt tunga ungarna bak. Det är ändå vagnens vikt plus Ebba och Linneas 20 kg tillsammans.

Nu ikväll var det träningsdags på motionscykeln. 

12,1 km på 30 min, 209 kcal brända.

Känner mig riktigt duktig. Har väl bränt några kcal när jag dammsög nästan hela huset idag med.


Bravo Katarina!!! Du ÄR duktig!

Av Katarina - 20 augusti 2009 23:38

...är spjälsängarna ett minne blott. Vi körde först en provnatt på deras små madrasser. Det funkade kanon. Förutom att jag tyckte att madrasserna var lite för små. Så nu ikväll drog jag ner två 80x200cm madrasser från vinden. Lite bökigt att bädda underlakanet. Tänker köpa lakan med resår. Det är mycket smidigare.

Ebbas madrass kommer att vara fullängd på i fortsättningen med. Där kommer det bli lite myshörne aktigt. Med kuddar och sånt. Linneas madrass ska kapas av ca 30 cm på i alla fall. Fast det jobbiga då, är att inte lakanen med resår funkar så bra. Men det är väl bara att testa och se.


Lite mer stimmigt idag vid läggningen. Linnea ville inte riktigt ligga på kudden, utan sätta sig upp ideligen. Hon var rätt uppspelt med. Låg hos henne en liten stund när hon vaknade till efter någon halvtimmes sömn.

Mysigt!



Av Katarina - 20 augusti 2009 07:51

I natt när jag surfade runt lite gick jag in på geblod.se. Där anmälde jag mig som ny blodgivare. Har länge funderat på att bli blodgivare. Tror att jag började fundera på det när tjejerna var små och fick blod inför en operation. Min sambo är blodgivare sen ett bra tag tillbaka också. Det är väl han också som har fått mig att fundera på det. Det är inte så att vi sitter och pratar om blodgivningen här hemma. Men man tänker ju på det i samband med att han åker och ger blod.

Så nu är det bara att vänta på att någon ska höra av sig, så man kan komma och ta lite prover och svara på frågor.

Av Katarina - 19 augusti 2009 23:44

Ikväll sover tjejerna på spjälsängsmadrassen nedanför spjälsängen. Tänkte att det var en bra mjukstart inför det riktiga bytet från säng till madrass. Om det inte skulle funka, så skulle det ju bara vara att lägga i madrasserna i sängarna igen och vänta till ett senare tillfälle.


Vi kom hem från svärfar och C strax innan nio. Så tjejerna var nog rätt trötta men inte griniga. Läggningen gick näst intill perfekt. Pyjamas på, ligga på madrassen och vänta på vällingen, dricka välling och lyssna på saga på cd. Sen gick jag in och satte mig och läste några korta sagor. Ebba somnad under tiden jag läste och Linnea strax efter jag läst färdigt.

Medan tjejerna skulle vänta på vällingen "rymde" Linnea till leksaksgaraget. Men sa åt henne att gå och lägga sig. Givetvis gjorde hon inte det. Så jag lyfte henne helt enkelt tillbaka till madrassen. Inga protester och inget gnäll. Vi får väl se hur det blir dom kommade kvällarna.

Punkt slut!



Av Katarina - 19 augusti 2009 23:27

Det känns inte riktigt som jag har hittat rätt bloggnamn till min blogg. Har ändrat ett par gånger. Vill ha någon som symboliserar mig. Inte mig som person kanske. Utan något som är jag. Bloggnamnet nu (Mamma till tvillingtjejer med benskörhet) förtillfället känns lite deppigt på något sätt. Och så vill jag inte att det ska uppfattas. Jag vill att folk ska vilja gå in och läsa min blogg och uppfatta den positiv med. Inte bara deppighet och jobbigt. 

Givetvis får jag ju tänka på det när jag skriver också. Vilket jag för det mesta gör. 

Tips mottages gärna på hur man väljer rätt bloggtitel.

Hur tänkte ni andra när ni startade upp er blogg?

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18
19 20 21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards