Tvillingmamma till Ebba & Linnea

Alla inlägg den 4 juni 2009

Av Katarina - 4 juni 2009 19:59

Jag vill inte tro att det kanske sant. Inte igen. Det vore väl maximal otur i sånna fall. Blir så jävla trött. Hur kan det vara så att det alltid blir så här.


Igår kväll märkte jag att när man la Linnea på skötbordet, ville hon inte ligga på rumpan. Hon bågade upp sig som en pilbåge. Skrek och gnällde.

Tänkte inte så mycket på det. Utan tänkte mest att hon kanske har belastat snett eller använt det andra benet lite för mycket eftersom hon har det andra vadderat.

Men i morse när jag skulle byta blöja på henne upptäckte jag att det kändes som en hård svullnad under där hon hade en lite kompress på skinkan.

Jag tänkte direkt att: Nej, nu har spikj-arna flyttat på sig.

Så jag ringde snabbt upp OI-teamet i Stockholm. Där blev jag lite lugnad, det behövade ju inte vara spikarna. Det kunde lika gärna vara något annat. Som en del i läkprocessen. Men var inte helt övertygad.


Inne på sjukhuset när Ebba fick medicin bad jag vår ansvariga läkare titta på Linneas ben. Han kunde inte helt utesluta att spikarna kunde ha flyttat sig. Han tyckte att svullnade slutade lite abrupt på ett ställe. Är det bara en vanlig svullnad brukar kanterna kring svullnaden vara lite mer difusa.

Så än en gång kunde jag inte vara lugn.


Vi fick en remiss till röntgen. Vi fick visst en akuttid.

Denna gången kom vi in rätt fort. Ted fick följa med henne in. Jag har varit med dom andra gångerna vi har röntgat i Jönköping. Jag hatar verkligen röntgen på Ryhov.

Röntgen gick bra denna gången. Linnea grät ingenting. Lite upprörd var hon men inte ledsen.

Sen fick vi vänta i nästan en timme på att en läkare skulle godkänna röntgenplåten som togs.

Fattar inte varför man alltid måste vänta så himla länge.


Så nu återstår bara en nervös väntan på att ortopeden i Stockholm ska höra av sig och ge oss domen om hon behöver opereras om eller inte.



Av Katarina - 4 juni 2009 19:32

Idag har vi varit på dagvården för att Ebba skulle få sin medicin. Linnea fick hoppa över denna omgången eftersom hon är nyopererad. När allt var klart och Ebba blivit bortkopplad från droppet, skulle jag prova och se om hon ville sitta på pottan. Hade sett att det stod en potta inne på toaletten.

Eftersom hon var relativt nyvaken tänkte jag att då kanske det blir något resultat.

Efter att hon suttit på pottan en stund, kissade hon.

Berömmde henne och sa duktig flicka. Hon såg så stolt ut där hon satt.

Min stora tjej!!


Av Katarina - 4 juni 2009 00:11

Fick lite gjort idag. Fast inte allt. La in lite vikt tvätt, slängde in lite smutstvätt i maskinen. Sen bestod den mesta tiden av att plocka undan och torka av ytor och damma. Alla gråzooner här hemma är nu rensade på skräp och dyl. Det är konstigt att man har vissa ställen i hemmet där det alltid samlas saker på hög.


Hoppas på att hinna dammsuga och torka golven i morgon. Får väl plocka lite i morgon med.


I morgon ska vi spendera nästan hela dagen på sjukhuset. Det är dags för medicin igen. Men denna gången får Linnea stå över i och med operationen.


Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards