Direktlänk till inlägg 29 oktober 2009
Gjorde denna moussen första gången till Neo´s dop. Det blev riktigt god och gästerna på dopet tyckte om den med.
Så här kommer receptet på limemoussen:
4 dl vispgrädde
2 dl creme fraiche
2 dl matlagnings yoghurt
1½ dl socker
2 tsk rivet limeskal
1 dl pressad limesaft av 4 limefrukter
4 gelantinblad *
Vispa grädden lätt. Vispa creme fraiche, matlagnings youhurt och socker på låg hastighet med elvisp,
tills allt socker löst sig.
Blötlägg 4 gelantinblad * i kallt vatten 5 min. Ta upp dem och smält dem i limesaften i en kastrull. Rör snabbt ner det i yoghurtblandningen och vänd sedan ner grädden och skalet.
Ställ sedan in moussen i kylskåpet ca 10-15 min. Eller tills den har stelnat till sig lite.
* När jag gjorde moussen till Neo´s tårta tog jag 7 blad gelantin. Då blev den som fromage. Så vill man ha moussen som fromage istället, så är det bara att använda sig av fler gelantinblad.
Första veckan i nya skolan startade hur bra som helst. Bra magkänsla med lärare och assistenter. Bra kommunikation rakt igenom. Nu känns det som att vi arbetar mot samma mål. Men iom att det varit lite si och så förut har man taggarna utåt så fort ...
Tog mig äran att göra syrrans yngste grabbs doptårtor. Tårtorna skulle gå i blått och vitt. En med bebis på och en med skor på. Eftersom jag precis fått hem en ny utstickare till en barnsko, ville jag testa den. Så denna gången blev det inga conver...
Rensar bland barnens tuschpennor. Så tråkigt. Men det måste göras....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 |
|||
12 |
13 | 14 |
15 | 16 | 17 |
18 |
|||
19 |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 |
|||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
||||
|