Tvillingmamma till Ebba & Linnea

Direktlänk till inlägg 2 februari 2009

Ett efterlängtat bad

Av Katarina - 2 februari 2009 21:48

Väl hemma och alla kommit in och tagit av sig ytterkläderna, var det dags för Ebbas efterlängtade bad. Hon har inte badat på över två månader. Först två veckor med vadd, sen väntan på ny operation med ett ben som inte var läkt. Vi ville inte förvärra skadan som redan hade skett. Hon fick en dusch med tvålen hibiskrub uppe på sjukan kvällen innan operationen. Den luktar man inte så gott av. Inte äckligt heller för den delen.

Men nu efter en dos maginfluensa, influensa och smulor innanför gipset var det dags för att äntligen få tvätta av sig allt äckel.

Läkaren uppe i Stockholm hade ryggat tillbaka av lukten när hon skulle ta av gipset. Hon hade även sagt, stackars flicka. Ni förstår kanske varför vi valde att "tvätta" gipset med klorin i några omgångar. Det luktade apgam om henne.


Ebba var lite skeptisk först när hon lades ner i badet med sambon. Var väl osäker på om det kunde vara något som skulle göra ont. Tror även hon protesterade i form av skrik. Men det var nog rätt kortvarigt i så fall.

Man märkte på henne hur hon slappnade av och verkligen njöt av det varma vattnet. Hon rörde lite lätt på benen till att börja med. Men ökade rörelserna mer och mer. Hon kom väl helt enkelt på att det faktiskt inte gjorde ont. Hon blev lite chockade en gång när hon råkade sprattla till lite snabbt. Det verkade som att hon kände efter efteråt, och kom på att det faktiskt inte gjorde ont.

Målet är att bada henne varannan dag nu till att börja med. Mest för att det är otroligt skonsamt att röra sig i vatten och ändå bygga upp muskler. Är lite rädd för att hon ska bryta sig igen nu innan musklerna har byggts upp igen. Det är bara att ta det försiktigt och skynda långsamt.

Tycker det ska bli både mysigt och skönt att ha Ebba hemma själv om dagarna när Linnea är på dagis om dagarna. Då hinner jag "jobba" med Ebba och ge henne lite extra tid för gymnastik och få henne att jobba bort rädslan och våga röra på benen igen. 

Prio ett blir till att få henne att få ihop benen så hon har dom rakt fram istället för att ha dom utvinklade. Så det blir lite höftstretchning med jämna mellanrum på dagarna. 

Nu hade det varit bra om "vår" sjukgymnast hade pratat med sjukgymnasten i Sthlm. Man vill ju inte göra något som gör mer skada än nytta på Ebbagumman.

 






 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Katarina - 23 augusti 2020 23:18

Första veckan i nya skolan startade hur bra som helst. Bra magkänsla med lärare och assistenter. Bra kommunikation rakt igenom. Nu känns det som att vi arbetar mot samma mål. Men iom att det varit lite si och så förut har man taggarna utåt så fort ...

Av Katarina - 22 augusti 2020 23:25


Lite nervöst men spännande var det för tjejerna att få börja skolan igen i tisdags. Särskilt med tanke på att Linnea och Ebba har pluggat hemifrån sedan början på mars pga covid -19. Vi har följt utvecklingen av pandemin under sommarlovet och fatta...

Av Katarina - 4 augusti 2012 11:27

Tog mig äran att göra syrrans yngste grabbs doptårtor. Tårtorna skulle gå i blått och vitt. En med bebis på och en med skor på. Eftersom jag precis fått hem en ny utstickare till en barnsko, ville jag testa den. Så denna gången blev det inga conver...

Av Katarina - 1 augusti 2012 13:00

           

Av Katarina - 18 juli 2012 12:32

Rensar bland barnens tuschpennor. Så tråkigt. Men det måste göras....

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5 6 7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards