Tvillingmamma till Ebba & Linnea

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2010

Cirkus Madigan

Av Katarina - 19 oktober 2010 09:36

Igår var jag, mannen och tjejerna på cirkus. Deras avdelning på dagis hade fått fribiljetter till barnen med sällskap av betalande förälder. På väg till och från dagis åker vi förbi där cirkusen håller till. Så igår på väg från dagis blev tjejerna eld och lågor när dom såg alla åtta shettisarna ute i den tillfälliga hagen utanför tältet. Så vi hade inget val. Det var bara att åka hem ladda om, äta mat och sen snabbt iväg igen in till stan för att gå på cirkus. Vi kunde ju inte banga nu när tjejernas biljetter var gratis. Har inte varit på cirkus på hundra år. Så jag kände mig som ett barn på nytt. På med varma kläder på barnen och sen iväg. Kan medge att jag var rätt nervös. Vet ju sen innan att tjejerna är rädda för clowner och förberedde mig på att vi får gå ut från tältet och åka hem efter en kort stund. Men så blev det inte riktigt. Visst var dom rädda för clownen Boobbi. Men det löste dom så bra själva genom att dra ner mössan framför ansiktet. Smarta brudar. Tänk vad mycket trygghet en mössa kan ge.

Det började bra. För det första numret var fyra små shettisar som sprang runt i manegen med rosett på svansen och en röd glittrande hat mellan öronen.

Tror båda tjejerna slappnade av något när dom fick se ponnysarna. Sen följde luftakrobatik, trolleri, eldslukning och eldsprutning. Och så givetvis clownen. En återkommande clown. Tror han var inne i tältet fyra eller fem gånger. Märkte på Linnea att hon stelnade något i kroppen varje gång han kom in. När han kom in en fjärde gång, var han inte så otäck längre. Då tittade hon faktiskt på honom. Ebba blev nog lika rädd varje gång han kom in. Roligast tyckte jag det var när clownen sa att han hade sett ett lejon på cirkusen. Sen fick man höra något som började ryta. Han gick bakom kulisserna och kom ut med en söndertrasad kavaj. Sen gick han bakom igen och kom ut med ett tjockt rep. Det tjocka repet var fäst vid ett litet koppel med en chihuahua längst ut på änden. Det farliga "lejonet" hette Rocky. Tror att tjejerna tyckte att clownen inte var så farlig när han gick runt med en liten chihuahua i koppel.

Tyckte Madigan höll hög standard på sin föreställning. Familjärt och underhållande. Lagom stort. Precis lagom för två 3½ åringar på cirkuspremiär. Detta kommer vi göra igen. För nu vet dom vad cirkus är.

Det som tjejerna tyckte var bäst med det hela var så klart shettisarna. Som sen kom in i ett andra gång, så var dom åtta stycken som välorganiserat sprang runt åt olika håll utan att krocka och sen upp på "hyllan" på mangegen och halvt skrämma livet ur dom barnen som satt på stolarna. Så klart fanns det en busig shettis, Caspar. Som tiggde sockerbitar, applåder och fuskade sig igenom sitt nummer. Alla åtta skulle hoppa över ett hinder. Men inte Caspar inte. Han sprang bredvid alla gånger utom den sista, då han äntligen gjorde som han skulle.

Ebba satt som hänförd under sista delen av föreställningen. Tror hon var rätt trött med. Linnea var mer aktiv. Klappade i händerna och kommenterade lite olika nummer.

Väl hemma ville dom inte lägga sig direkt. Frågade mycket om clownen och Caspar och Rocky. Det verkar vara dom tre sakerna som gjort mest intyck på dom duktiga cirkusprinsessorna.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Katarina - 23 augusti 2020 23:18

Första veckan i nya skolan startade hur bra som helst. Bra magkänsla med lärare och assistenter. Bra kommunikation rakt igenom. Nu känns det som att vi arbetar mot samma mål. Men iom att det varit lite si och så förut har man taggarna utåt så fort ...

Av Katarina - 22 augusti 2020 23:25


Lite nervöst men spännande var det för tjejerna att få börja skolan igen i tisdags. Särskilt med tanke på att Linnea och Ebba har pluggat hemifrån sedan början på mars pga covid -19. Vi har följt utvecklingen av pandemin under sommarlovet och fatta...

Av Katarina - 4 augusti 2012 11:27

Tog mig äran att göra syrrans yngste grabbs doptårtor. Tårtorna skulle gå i blått och vitt. En med bebis på och en med skor på. Eftersom jag precis fått hem en ny utstickare till en barnsko, ville jag testa den. Så denna gången blev det inga conver...

Av Katarina - 1 augusti 2012 13:00

           

Av Katarina - 18 juli 2012 12:32

Rensar bland barnens tuschpennor. Så tråkigt. Men det måste göras....

Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards