Tvillingmamma till Ebba & Linnea

Alla inlägg under december 2009

Av Katarina - 11 december 2009 10:51

Ska här plockas och fixas. Hemmet har "förfallit" dom senaste dagarna. Tjejernas rum ser ut som kriget. Det börjar ju närma sig jul, då ska det vara rent och fint här hemma. I helgen kan vi förhoppningsvis hinna flytta upp datorn, sekretären och bokhyllan på kontoret/gästrummet. Då kan vi ta fram matsalsbordet från vinden. Ser fram emot att få ordning på vardagsrummet igen.

 

Ska åka in en sväng till Nässjö i eftermiddag med och handla till julgodiset vi ska göra i morgon hemma hos stora syrran m familj. Tror nog att Carro m fam. också ska följa med dit. Ska bara försöka komma på något bra och enkelt recept på julgodis under dagen. Helt plötsligt fick jag idé torka. 

 

Om det finns någon som har något bra och enkelt recept, så får ni gärna dela med er av det. Då vore jag tacksam. 

 

 

Av Katarina - 10 december 2009 22:28

Idag var det meningen att vi (jag och tjejerna) skulle åka till dagis igen och hälsa på. Innan vi hann åka iväg ringde en fröken från dagis och sa att det gick vattenkoppor i huset och även på tjejernas lilla avd. på 6 barn. Jäkligt skoj! Eller inte. Stannade hemma idag. Två barn hade blivit hem skickade. En igår och en idag på morgonen. Vi var där i tisdags. Om jag fattat det rätt, så verkar det som att det ungefär är 50/50 procent risk/chans att tjejerna får det. Tror det smittar någon dag innan kopporna syns och om jag förstod fröknarna rätt, så var vi där två dagar innan barnen på samma avd. hade synliga koppor.

Ekubationstiden är 10-14 dagar. Så först den 18:e deceber (10 dgr) alt. 22:a dec (14 dgr) vet vi om tjejerna lyckades bli smittade.

Känns så surt att få det just nu. Dels för att dom har båda benen i bandage och gips och sen är det helt fel tid på året. Vill inte sitta hemma själv utan att få träffa några släktingar alls. Anledning till detta är att det finns små barn i nästan alla familjer vi ska fira med i år. Bebisar som är 7 mån och yngre. Tror inte dom är så sugna på att deras barn får vattenkoppor så tidigt i livet.

 

Är lite sur på personalen på dagis också. För jag tror att det gick vattenkoppor redan veckan innan vi var där och hälsade på. I så fall kunde väl dom ha sagt det. Då hade jag hoppat över besöket på dagis. Men vet inte till hundra procent att det är så. Men ska ta reda på det snarast. Dom kan ju ha lite överseende nu när tjejerna är nyopererade och allt. Självklart är det bra att dom får det när dom är relativt små, så är det klart sen. Men som sagt är det helt fel tid på året. Har dom blivit smittade så har dom. Då får man göra det bästa av det hela.

 

Tack och god natt!!

Av Katarina - 9 december 2009 09:43

I måndags förra veckan åkte vi till Stockholm och Astrid Lindgrens barnsjukhus, för den planerade uträtning av tjejerna skenben. På måndagen hade vi möte med ortopeden och sen med narkosläkaren ang. sövningen och smärtlindring.

Kvällen spenderades på rummet. Ebba som skulle opereras på tisdagen, var tvungen att duscha två gånger på måndagen, samt en sista gång strax innan operationen. Sent på kvällen fick hon även droppet dit satt i porten.

 

Ted följde med Ebba ner på sövningen. Hon fick somna i hans knä. Alltid minst jobbigt mentalt då.

Operationen skulle ta lång tid hade vi fått veta. Så vi passade på att åka till Solna centrum med en kompis från Västervik som nu mer bor i Stockholm. Där kollade vi efter julklappar och tog en fika innan vi åkte tillbaka till sjukan.

Ebba var klar nere på operation vid fem på eftermiddagen. Hon sövdes kl. åtta på morgonen. Jag och Ebba kom upp till avdelningen efter nästan två timmar nere på uppvaket. Tycker det är ganska mysigt att sitta där nere och läsa tidningar och se när tjejerna rofyllt sover sig ur narkosen.

Medan jag var på uppvaket med Ebba, duschade Ted Linnea uppe på rummet. Även hon skulle duscha och tvätta sig med hibiskrub tre gånger innan op. Ebba var ganska pigg när hon väl vaknat till. Ville sitta i knät och äta sin piggelin.

 

Jag följde med Linnea ner till sövningen. Den var inte alls lika mentalt jobbig som förra gången hon sövdes. Då var jag dessutom själv uppe i Stockholm med henne. Kan tänka mig att det var därför det var så jobbigt.

Ebba satt i matstol och åt frukost morgonen efter operationen. Det tycker jag är strongt gjort.

För Linnea tog operationen lika länge. Fast denna gången var jag mer rastlös nere på uppvaket. Ville upp på rummet så snabbt det bara gick.

 

Båda tjejerna har en gipsskena under foten och upp till knävecket. Alltså hela baksidan av benet. Sen är det lite vadderat och lindat med elastisk binda. Väldigt stabilt och det sitter kvar där det ska. När dom bara blir vadderade, så börjar det kasa av redan efter bara några dagar.

Dessutom blir det mer stabilt med gipsskenan. Ortopeden fick förlänga hälsenan på båda tjejerna och utan gipsskenan skulle den bli för kort igen efter bara någon vecka.

 

Torsdagen ägnades åt playstation för mamman och pappan. Medan barnen vilade upp sig efter operationen. Ebbas morfin började trappas ner vid lunch. Och Linneas sent på eftermiddagen. Vi kände att tjejena var så pass pigga att vi kunde åka hem på fredagen vid lunch.

Började packa ihop på torsdagskvällen. Det känns alltid så befriande att få packa ihop sina saker.

 

När tjejernas nålar tagits bort och vi ätit lunch och fått medicin till tjejerna med oss hem, packade vi in oss i bilen och åkte hemåt.

Vi gjorde ett stopp i Östergötland. Väl hemma handlade vi lite fredagsmys mat. Så skönt att få komma hem. Vid lunchtid hade arbetsterapeuten varit hemma hos oss och lämnat varsin rullstol till tjejerna. Berättar mer om rullisarna i ett annat inlägg.

Hela sjukhusvistelsen har varit kanon trots allt. Trevlig och tillmötesgående personal och snabbt återhämtande barn.

Är såååå inponerad av hur duktiga och modiga mina brudar är. Vad vore jag utan dom. Dom ger mig så mycket glädje och skratt.





Presentation

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Min gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards